VÝBER DOMU (KONFIGURÁTOR)

Vo Florianke ponúkame klientovi nebývalú flexibilitu pri výbere bývania predstavujeme ceny inak. Ak by sme zobrazili štandardný cenník obsahoval by minimálne 576 riadkov a bola by to veľká neprehľadná tabuľka. Preto sa vám prinášame interaktívnu aplikáciu - Výber domu (konfigurátor), ktorý na základe klientovej voľby ukáže cenu.


Je to jednoduché.

V prvom kroku si klient volí pozíciu „svojho“ pozemku v rámci komplexu Floriánka. 

V druhom kroku kofigurátor zobrazí základný typ pôdorysu, vhodný pre daný pozemok. Klient si následne môže nakonfigurovať variácie veľkosti domu a dispozičné riešenia, ktoré mu najviac vyhovujú.

Tretí krok konfigurátora tvorí zhrnutie preferencií a cenu.

 

1/ Výber pozemku. 

Tvary pozemkov sú v zásade dva.

Obdĺžnikový pozemok je pre pedantov, čo majú radi pravé uhly a klinovitý, rozširujúci sa do záhrady, je pre poetické duše. Na pravouhlom pozemku stojí pravouhlý dom, stojiská pre dve autá sú hneď vedľa seba, pekne na poriadku.

Klinovitý pozemok má tiež pravouhlý dom. Ale jedna obvodová stena ide šikmo v tvare pozemku a dodáva domu šmrnc. Autá parkujú rôznobežne - ako sa na bohémov patrí. Nepravidelný tvar záhrady si vyslovene pýta organickejšie kompozície s puncom nespútanej divočiny.

 

Celý komplex Floriánka sa dá rozdeliť do troch zón:

Zóna A. Obsahuje deväť domov, z ktorých sedem má záhradu orientovanú na juh a všetky sú prístupné z dvoch strán. Pes (a nielen on) bude mať zadné vrátka.

Zona B sa nachádza v centrálnej časti Floriánky. Obsahuje šesť domov, vrátane toho s najväčším pozemkom (682 m²). Záhrady majú južnú orientáciu. Výhľady z domov ponúkajú v prvom pláne panorámu susediacich záhrad a následne modernú architektúru ostatných budov komplexu. Sú najbližšie chodníka smerujúceho k zastávke MHD a obchodom.

Zona C je určená pre pragmatikov. Takmer výlučne obdĺžnikové parcely s najnižšími výmerami, kde sa na záhradke nenadriete (zopár paradajok a kríkov s ríbezľami sa dá zvládnuť). Juhozápadná orientácia záhrad je ako predurčená na podvečerné posedenie s vínom v ruke. Zadnú kulisu pozemkov tvorí pôvodná dvojpodlažná radová zástavba v dostatočnej vzdialenosti na to, aby boli intimita a súkromie zaručené.

 

2/ Vyladenie domu

Prvá karta umožňuje klientovi vyladiť dispozičné riešenie prízemia (1.NP) a poschodia (2.NP) rodinného domu: ľavá časť karty znázorňuje aktuálny tvar dispozície, stredná časť karty umožňuje prepínať medzi rôznymi výmerami a dispozíciami pôdorysu. Spodná časť karty zobrazuje zhrnutie výberu, kde v závislosti od zvolených dispozičných riešení upravuje údaje o úžitkovej ploche a cene.


V rámci celého areálu Floriánka sú použité dva typy domov s konfigurovateľnou dispozíciou a tretí „dvojdomy“, ktoré majú dispozíciu nemennú.

Klient má v rámci konfigurovateľných dispozičných riešení možnosť výberu medzi veľkorysejším usporiadaním spoločenskej časti rodinného domu, alebo vyšším počtom obytných miestností. Hlavnou výhodou veľkorysejšieho usporiadania spoločenskej časti je priame prepojenie kuchyne (s jedálňou) na záhradu. Prepojenie kuchyne na záhradu je výhoda, o ktorej sníva takmer každý majiteľ bytu... Variant s vyšším počtom miestností zasa ponúka okrem iného i možnosť usporiadania spálne rodičov v samostatnom trakte domu, s priamym vstupom od parkovacích plôch (veľká výhoda pre spoločensky aktívnych jedincov). Ak by chcel klient podnikať z domu, môže tento priestor usporiadať ako home office a využívať vchod z parkoviska ako vstup úplne nezávislý od prevádzky rodinného domu. Poschodie rodinného domu možno konfigurovať v rozsahu 0-4 izby. Na výber je dispozícia štyroch izieb (z toho dve s východom na terasu), troch izieb s terasami, dvoch izieb s terasami, alebo varianta „0“, keď sa klient rozhodne pre prízemný rodinný dom bez poschodia.

 

3/ Cena

obsahuje rekapituláciu zvolených parametrov domu vrátane ceny a kontaktný formulár. Ak nám ho odošlete, budeme Vás kontaktovať a ďalšie detaily dohodneme pri osobnom stretnutí.